Haber

CHP’de derin çatlak: Kazanı Kemalistler kaldırıyor

Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu, terör suçlusu Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasından, yerel yönetimlere özerklik verilmesinden, KHK’lerle ihraç edilenlerin göreve iade edilmesine kadar tüm devlet karşıtı grupları kınadı. FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri. sözler verdi ve desteklerini aldı. Tüm FETÖ’cüler ve PKK’lılar birbiri ardına Kılıçdaroğlu’na destek çağrıları yaptı.

Terör örgütünün Kandil’deki liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi eli kanlı suçlular tüm umutlarını Kılıçdaroğlu’na bağlayarak Kılıçdaroğlu için defalarca açıklama ve davetlerde bulundu. HDP mitinglerinde “İmralı’nın kapılarını kıracağız”, “Bu yıl Öcalan’ın özgürlük yılı olacak” gibi ifadeler pervasızca kullanıldı. CHP’li Kemalistlerin bu gelişmelerden rahatsız oldukları biliniyordu ancak gerekli şartlara sahip olmadıkları için seslerini duyurmaya çalışmadılar.

FETÖ’LÜ OTURDU

CHP’de tartışmalara yol açan bir diğer sorun da seçim öncesi hazırlanan milletvekili listeleri oldu. “Kemalizm ırkçılıktır” ve “CHP tasfiye edilmelidir” skandal sözlerle tepki gösteren FETÖ’cü Taraf Gazetesi Yazarı Yüksel Taşkın ile İzmir 1. Bölge 1. Olağan ve Komplo Davaları Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara 1. Bölge 4. Olağan Milletvekili Bu da parti içindeki gerilimi artırdı.

7’li koalisyonun oy oranı yüzde 1 bile olmayan küçük ortakları Deva, Gelecek ve Saadet gibi partilere milletvekili dağılımı parti içi muhalefetin harekete geçmesine neden oldu. Son olarak Deva Partisi’nin “5 milletvekili daha verin, mecliste grup oluşturalım” önerisi bardağı taşıran son damla oldu.

BEYANNAME YAYINLANACAK

Edinilen bilgiye göre, CHP’li 24 Kemalist milletvekili geçtiğimiz hafta Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yakın bazı kişilerle görüştü. Hatta Muharrem İnce bu milletvekillerinden bazılarıyla bizzat görüştü. Doğu Anadolu illerimizin birinden milletvekili seçilen ve aynı zamanda önemli bir iş adamı olan CHP’li bir üyenin örgütlediği bu kümenin 28 Mayıs seçimlerinin ardından önümüzdeki hafta bir bildiri yayınlaması bekleniyor.

İNCE’DEN MESAJ: VERİLDİ Mİ? ASLA!

Kemal Kılıçdaroğlu karşısında kazanması beklenen CHP’li Kemalistlerin, yayınlayacakları bildiriyle Muharrem İnce’yi “partiye geri dönmeye” davet ederek CHP genel başkanı olmasını talep etmesi bekleniyor. Muharrem İnce, 26 Mayıs günü saat 13.31’de Twitter hesabından “Terör örgütlerinin hain planları karşısında dimdik durduk, boyun eğmedik. Herkesi üçüncü yola çağırdık: Akıl, Adalet ve Ahlak, fettan sesimizi kıstı.” , sesimiz çıkmadı. Vazgeçmedik mi? Asla! Pazartesi Günlerin bizi döverek yeniden başladığı söyleniyor, içimizdeki Cumhuriyet sevinciyle yola çıkıyoruz” aynı zamanda bir hazırlıktır. bu davet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu